Met 24,4 graden beleven we de warmste 15 oktober ooit

thinkstock
Met 24,4 graden Celsius in Ukkel op de thermometer halen we in ons land vandaag een meteorologisch record op deze 15e oktober, dat wil zeggen sinds 1901 toen we de dagrecords zijn beginnen bijhouden, aldus weerman David Dehenauw.

Nog nooit was het in ons land op een 15 oktober zo warm. Het vorige dagrecord dateert van 1990, toen we 22 graden haalden.

Voor morgen wordt 25 graden voorspeld en ook dat is weer goed voor een record. Het vorige dagrecord op 16 oktober werd in 1949 behaald, toen het kwik 22,4 graden haalde.

De 24,4 graden van vandaag is een heel stuk warmer dan normaal, want gemiddeld halen we op 15 oktober 15 graden.
12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marco Maerten

  Aan de ontkenners,bestudeer eens grondig de klimaatsite van Frank Deboosere en we zullen dan nog eens praten,intussen zijn we 16 oktober en is zojuist weer een nieuw warmterecord gemeten en wat deze zomer betreft was augustus zelfs nog iets te warm tegenover de normalere augustus midden 20ste eeuw,de rest van de zomer was nog veel warmer..of om te zeggen hoe snel de mens warmte gewoon geraakt.

 • Gerda Rousseau

  't Zullen de laatste warme dagen van het jaar zijn, dus profiteer ervan! Ik ga dat in ieder geval doen!

 • Van John

  Hoe warmer hoe meer aircokosten.wie hitte wilt in oktober kan beter verhuizen naar afrika.tussen de monsterwespen.lang leve de winter

 • Johan Vercarre

  Op vele dagen in augustus konden we daar begot alleen maar van dromen. Ongelofelijk dat er hier weer zijn die hier de opwarming van de aarde bijsleuren.

 • adam naaktgeboren

  Christophe Mertens, groot gelijk. 100 jaar als referentie, y=1/x