Exclusief voor abonnees

Zo voelt het om het coronavirus op te lopen: “Hoesten alsof ik doodging”

Tiger Ye, schuilnaam voor een 21-jarige student die het coronavirus opliep.
Tiger Ye Tiger Ye, schuilnaam voor een 21-jarige student die het coronavirus opliep.
Koorts, droge hoest, grieperig gevoel. We kennen de symptomen van het nieuwe coronavirus Covid-19 ondertussen wel. Toch van horen zeggen. Maar Kem Senou Pavel Daryl en Tiger Ye - twee studenten van 21 in China - ondervonden ze aan den lijve. Het ziektebeeld kent vele gradaties: de enige Belgische patiënt, Philip Soubry (54), voelde totaal niks, Senou ondervond ook niet gek veel last, maar Tiger Ye had wél stevig prijs. “Helse pijnen over heel mijn lichaam.”

Tiger Ye is een schuilnaam van nieuwssite Bloomberg voor de 21-jarige student uit Wuhan, die liever anoniem blijft uit angst uitgesloten te worden. Ye voelde zich op dinsdag 21 januari zwak en kreeg zijn eten niet binnen. Hij had koorts. Veel was er toen nog niet bekend over het nieuwe coronavirus, maar in de Chinese miljoenenstad Wuhan - de plaats van uitbraak - groeide de paranoia al snel. Omdat het virus ook van mens op mens overdraagbaar bleek. 

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • mariette van bosch

  Denk dat China een beetje uit de pas gelopen heeft, dat nu gebeurd is weer door mensen handen gedaan, en we zullen weer niet weten wat of wie er gestraft is Wel raar dat het juist gebeurd in het jaar van de verkiezingen in Amerika, maar hoop de de schuldigen gestraft worden

 • Lisette Theunis

  Ik dacht dat dit geen griepvirus was ? Waarom al die paniek dan ?

 • Gino Denil

  Als dat virus wereldwijd kan toeslaan zal het veel meer doden dan 80.000 veroorzaken, Rudi Dewit. Momenteel zijn dat er al ongeveer 2800 op samen 85.000 lichte en zware besmettingen. De Spaanse griep met een stam waar we geen weerstand tegen hadden maakte tussen 100 en 200 miljoen doden de vorige eeuw. Sterftecijfer was volgens de WHO 2%. Bij dit virus momenteel 3,25%. Kan nog erger. Bij gelijkaardige virussen als SARS was het 9,6% en bij MERS 34,4%.

 • Rudi Dewit

  Zoveel paniek, het griepvirus maakt elk jaar wereldwijd meer dan 80000 doden.

 • Andy De Schieter

  Die dragen allemaal hun masker verkeerd. Natuurlijk vinden die dat als je een masker of stofmasker draagt, dat dit wat zwaarder ademt en dan maken ze maar een opening, de dwazen.