WHO stopt proeven met malariamedicijn tegen coronavirus

AFP
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft tests om te kijken of het middel hydroxycholoroquine helpt tegen het coronavirus voorlopig stilgelegd. In een aantal landen waren tests gestart om te kijken of het malariamedicijn helpt om te voorkomen dat iemand het virus krijgt.

Het besluit is genomen op basis van een artikel in het medisch vakblad The Lancet waarin staat dat het de kans om te overlijden juist verhoogde en niet lager maakte. Dat zei WHO-voorzitter Tedros Adhanom Ghebreyesus. "De proeven zijn stilgelegd zolang wordt onderzocht of het middel wel veilig is." Mocht uit tests blijken dat het middel veilig is, dan gaan de proeven weer verder.

De Amerikaanse president Donald Trump zei vorige week het middel dagelijks in te nemen als voorzorgsmiddel, al is hij daar naar eigen zeggen weer mee gestopt. In Brazilië raadde de regering het gebruik ook aan.

Lees ook: Studie wijst op link tussen door Trump gepromoot medicijn tegen Covid-19 en verhoogd risico op overlijden
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Kris Verbeek

    Reden : Ze zijn te gevaarlijk. De enige reden dat Trump ze aan iedereen aanpraat, is omdat hij aandelen in het befrijf heeft. Trouwens wie denkt Trump dat hij is, om medisch advies te leveren?