WGO erkent gameverslaving als ziekte

Thinkstock
Verslavingen aan videospelletjes ("gaming disorders") worden binnenkort als een ziekte erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO), zo heeft een woordvoerder van het agentschap van de Verenigde Naties vandaag aangekondigd.

De risico's op verslaving aan computerspelletjes zullen op de nieuwe ICD-lijst komen (International Classification of Diseases), die in juni verschijnt, preciseerde Tarik Jasarevic op een persbriefing. Deze lijst, die door de WHO wordt opgemaakt, baseert zich op de conclusies van deskundigen in de hele wereld.

Volgens de deskundigen van de World Health Organization moet een individu minstens een jaar lang aan een abnormale gameverslaving lijden voordat de diagnose van 'dwangmatig gedrag' gesteld kan worden, voegde de woordvoerder eraan toe.

Hij benadrukte dat het voorbarig was over de omvang van het probleem te speculeren. "Verslaafd zijn aan videospelletjes is relatief nieuw en de epidemiologische cijfers zijn nog niet verzameld." Toch zijn de gezondheidsdeskundigen het erover eens dat er een probleem is en dat de opname van gameverslaving op de ICD-lijst een gepaste stap is, aldus Jasarevic.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jenten Janssens

  Daar ga ik veel last van hebben se :) , maanden thuis ..... :)

 • William Beckx

  Jullie zijn hier allemaal zeer kortzichtige mensen, het is niet omdat je kiest voor iets te doen zoals gamen dat je er niet verslaafd aan kan raken. Zoals zovelen verslaafd zijn aan sigaretten en alcohol kan je evenzeer verslaafd zijn aan gamen. Kinderen krijgen tablets en gsms op hun 5, tegen dat ze 15 zijn spelen ze voor en na school elke second die ze kunnen logisch dat ze verslaafd worden ze kennen niets anders..

 • Thor Haesen

  Laat de kinderen doen wat ze willen. Volwassen zijn toch alleen maar jaloers

 • Stefan Vanspringel

  ooo mijn god met wat zijn ze nu weer me bezig of dat ze niks beter te doen hebben. Dan heb ik allang thuis moeten blijven en dat al vrij lang al. Neen neen ik vind dat ze te ver zijn gekomen

 • Kelly Verlinden

  Tja, als ouders hun kinderen van 5 jaar al een tablet geven zodat ze stil zijn en spelletjes kunnen spelen dan is dit niet verwonderlijk en zal het enkel maar erger worden met deze verslaving. Jong geleerd...