Wereldgezondheidsorganisatie: “28 miljard euro nodig om virus te bestrijden”

Directeur-generaal van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus
REUTERS Directeur-generaal van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zegt dat het de komende twaalf maanden 31,3 miljard dollar (bijna 28 miljard euro) nodig heeft om de uitbraak van het coronavirus het hoofd te bieden. Het geld moet voornamelijk gaan naar testen, behandeling van Covid-19 en de aanschaf van vaccins, zodra die beschikbaar zijn.

Doel van de WHO is om midden 2021 een voorraad van 500 miljoen tests en 245 miljoen vaccins beschikbaar te hebben, zegt de VN-organisatie vrijdag. Aan het eind van volgend jaar moeten die aantallen zijn opgevoerd tot 2 miljard vaccins, waarvan de helft bestemd is voor de armste landen.

De WHO zou al 3 miljard euro bij elkaar hebben, maar heeft dus nog ongeveer 24,8 miljard nodig. Daarvan is 12,2 miljard euro dringend nodig.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • WILMA ULRIX

  Waarom moeten zij daarvoor zorgen? Elk land regelt toch de eigen volksgezondheid. 28 miljard is 4 euro per menselijke aardbewoner. Waarom is dat nodig? Piet Philipse

 • Joske Zeeuw

  Alléz er gaan er weer een aantal stinkend rijk worden onder het mom van de armste landen te helpen.

 • Maarten Nijs

  Wat doen die eigenlijk met al dat geld ?

 • Sander Sneyders

  We weten allemaal dat gezondheid en geluk niet te koop zijn... sjeiks en emirs moeten ipv gouden paleizen te bouwen hun bevolking uit de armoede helpen!

 • Annie Broeckx

  Geld,geld,geld,altijd maar geld,maar waar het meeste van dat geld naartoe gaat blijft een geheim.