Exclusief voor abonnees

Wallonië screent op ziekte van baby Pia, Vlaanderen niet: ‘Hoe kan zoiets?’

Photo News
Als de spierziekte van de baby Pia, waar al honderdduizenden euro’s voor werd opgehaald, eerder was ontdekt, dan had ze sneller behandeld kunnen worden en op een dag misschien wel kunnen lopen, zeggen haar ouders. Ze noemen het uitblijven van een vroege screening in Vlaanderen wraakroepend. ‘Hoe kan zoiets?’ De Morgen schreef dit stuk afgelopen zomer. Dat kunt u nu herlezen.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Vandekerckhove

  Leg dat eens uit in het buitenland .

 • Jens van den Broeck

  Er is dan ook een overvloed aan dokters en geld in Wallonië. Want Vlaanderen betaalt. En om dat te overleven is er flink bespaard op de dokters in Vlaanderen. La Belgique de Papa draait nog steeds op volle toeren...

 • Saadia Sellak

  Omdat in Wallonië de mens en het leven nog centraal staat , in Vlaanderen draait het tegenwoordig allemaal om geld. Vlaanderen is verhard.

 • Peter Nols

  Vlaanderen de regio van taksen, belastingen en regeltjes allemaal nodig voor de transfers naar Antwerpen. Ik had al eerder besloten me daarvoor niet te laten pluimen en woon nu in Wallonië. Ik en zoveel kenissen hebben in België iets opgebouwd onder links beleid en wil het nu allemaal niet verliezen aan het rechts beleid in Vlaanderen.

 • Marc Minot

  Ziedaar het zijn de Vlamingen weer hun fout, zoals altijd..