Vierjarige allergisch aan de zomer: gezin wordt gedwongen vakantie te annuleren

Carys Pickles (4) krijgt rode bulten en vlekken, die enorm hard jeuken, als allergische reactie op de zon, het gras, ijsjes...
Caters News Agency Carys Pickles (4) krijgt rode bulten en vlekken, die enorm hard jeuken, als allergische reactie op de zon, het gras, ijsjes...
Van zodra Carys Pickles in de zon komt, krijgt ze te maken met rode bulten en vlekken op haar huid die enorm jeuken. Ook reageert ze slecht op chloor, zonnebrandmiddel en zelfs op bepaalde soorten ijs.

De ouders van Carys Pickles, een Brits meisje van vier jaar oud, hebben hun vakantie moeten afzeggen, omdat hun dochter allergisch is aan de zomer. Ze zijn bang dat de vakantie een dodelijke afloop zou kunnen hebben voor hun dochtertje. Carys is allergisch aan alles: van zonnecrème tot zelfs ijsjes. Ze kan geen vijf minuten in de zon komen, zonder dat haar hele lichaam bedekt is met rode bultjes en vlekken die enorm hard jeuken.

Constante angst

Haar moeder Sophie (25), zegt dat ze constant in angst leeft nadat haar kleine meisje al verschillende keren met levensbedreigende symptomen in allerijl opgenomen is in het ziekenhuis. Ze is bang, omdat ze niet weet waarop haar dochter nog allemaal slecht gaat reageren: “Elke dag lijkt het alsof er wel iets nieuws is waarop Carys slecht reageert. Ik leef in een constante angst over hoe slecht de volgende reactie zal zijn.”

De kleine Carys leeft al sinds haar geboorte met een ernstig gevoelige huid en ze reageert ook slecht op het chloor in zwembaden, zonnebrandolie en gras. Daarbij komt nog eens dat ze allergisch is voor koemelk, waardoor ze zelfs slecht reageert op bepaalde soorten roomijs. Een ramp voor kinderen in de zomer.

Het gezin is gedwongen om dit jaar hun zomervakantie te annuleren aangezien ze bang zijn dat Carys mogelijk fataal zou reageren net op het moment dat ze in het buitenland verblijven.

Het breekt mijn hart als ik zie dat ze niet van het leven kan genieten net als de andere kinderen en om haar constant met pijn te zien.

Moeder Sophie

Al sinds de geboorte

Haar allergie is nog maar sinds enkele jaren geïdentificeerd, maar Carys heeft al sinds haar geboorte last van zulke allergische reacties. “Sinds haar geboorte is ze al allergisch voor heel veel dingen. Wanneer ze vijf dagen oud was, hebben we eens een ziekenwagen moeten bellen, omdat ze slecht reageerde op melk. Sindsdien is het alleen maar erger geworden”, aldus Sophie.

Moeder Sophie moet Carys de hele tijd beschermen met parasols en een waaier zodat ze koel blijft.
Caters News Agency Moeder Sophie moet Carys de hele tijd beschermen met parasols en een waaier zodat ze koel blijft.

“Het begon allemaal met enkele kleine, rode plekjes over heel haar lichaam. Nu kan ze in nog geen vijf minuten volledig opzwellen van kop tot teen.” Ze moet dus op een constante temperatuur gehouden worden, anders raakt ze oververhit en zwelt ze meteen op. “Wanneer we met haar buitenkomen beschermen we Carys de hele tijd met parasols en een waaier zodat ze koel blijft en niet opnieuw naar het ziekenhuis moet”, zegt haar moeder.

“Wij vrezen zo hard voor de zomer, omdat er zoveel voorzorgsmaatregelen zijn waarmee we rekening moeten houden, zodat we zeker zijn dat ze niet te veel pijn heeft.” Carys is zelfs allergisch voor zonnebrandolie, dus moeten ze voor haar een speciale gebruiken. Ook kan ze niet in het zwembad om af te koelen, omdat ze allergisch is aan chloor.

Toekomst?

Moeder Sophie, vader Liam (30) en zussen Amelia (5) en Phoebe (9 maanden oud) zijn op dit moment een oplossing aan het zoeken opdat Carys de komende maanden pijnvrij kan doorbrengen.

Ze zijn nu, met de dokters, op zoek naar een antwoord op de vraag waarom Carys een ‘wandelende allergie’ is en op de vraag hoe ze de pijn kunnen doen stoppen: “Hoewel we al naar vele dokters zijn gegaan met haar, kan niemand ons vertellen wat er precies aan de hand is.”

De ouders hopen dat ze snel een diagnose zullen krijgen zodat dit de laatste zomer is waarbij ze op alles allergisch reageert.”

Carys is op dit moment een 'wandelende allergie'.
Caters News Agency Carys is op dit moment een 'wandelende allergie'.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eva Berneel

  Welkom in mijn leven...

 • mich lee

  Dat van die roomijs is totaal geen ramp. Er zijn heel veel mensen allergisch aan koemelk. Een waterijsje is even lekker voor deze kinderen hoor. De rest is natuurlijk een groter probleem. En kind wil immers buiten spelen, met water (kan maar niet met chloor),...

 • Bert Giels

  Te veel hygienel te weinig natuur.

 • Andrew James Beyens

  wel raar enkel op plekken waar vet is...?

 • Andy De Schieter

  Kan je die kleine dan niet ergens naar een opvang doen ? Dan kan de rest tenminste op vakantie.