VIDEO. Zo herken je een beroerte

Elk jaar krijgen 20.000 Belgen een beroerte. Ofwel gaat het om een herseninfarct door een vernauwing of verstopping van een bloedvat ofwel is de beroerte het gevolg van een gebarsten bloedvat dat een hersenbloeding veroorzaakt. Als leek is het belangrijk om de symptomen van een beroerte snel te herkennen want door snel in te grijpen, kan je hersenschade beperken en mogelijk een leven redden.

Op woensdag 13 maart zal vzw Dag van de Zorg samen met de studenten van hogescholen, HBO5-scholen en het Rode Kruis-Vlaanderen op diverse drukke openbare plaatsen aan het grote publiek leren hoe je op een gemakkelijke manier een beroerte kunt herkennen. Daarnaast zullen ze alle voorbijgangers aanzetten om de App 112 op hun smartphones te installeren want hoe sneller de persoon met een beroerte in het ziekenhuis geraakt, hoe beter voor het latere herstel. 

Screenshot van het campagnefilmpje gemaakt door studenten van de Thomas More hogeschool.
RV Screenshot van het campagnefilmpje gemaakt door studenten van de Thomas More hogeschool.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.