Vast tarief op komst voor niet-dringend ziekenvervoer

Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.
De Vlaamse regering wil een vast tarief voor niet-dringend patiëntenvervoer. Het gaat dan om ziekenwagens die ­patiënten voor een onderzoek of ­opname moeten overbrengen van bijvoorbeeld het ene ziekenhuis naar het andere. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vandaag. Nu lopen de prijzen nog vaak uiteen en dekt het ziekenfonds niet alle ziekenwagenritten.

Voor het dringend ziekenvervoer voerde de federale regering begin dit jaar een vast tarief van 60 euro in, ongeacht het aantal kilometers dat moet worden gereden. Het andere ziekenvervoer is een bevoegdheid van de Vlaamse regering.

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) denkt nu aan een gelijkaardige tariefzekerheid. "Dat is in het regeerakkoord opgenomen", klinkt het op zijn kabinet. "Hoe en in welke vorm, dat moet nog worden bepaald. Maar de patiënt zal weten waar hij aan toe is, en voor elke dienst binnen het niet-dringende ziekenvervoer zal eenzelfde tarief worden toegepast."

Vanaf de zomer van 2020 moeten de tarieven in de ziekenwagen aangekondigd zijn en moet de ambulancedienst vooraf kunnen zeggen wat de rit ongeveer gaat kosten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.