Tesla gaat helpen bij ontwikkeling coronavaccin Duits bedrijf CureVac

De fabrikant van elektrische auto's Tesla gaat apparatuur maken om te helpen bij de productie van een experimenteel vaccin tegen het coronavirus.
De fabrikant van elektrische auto's Tesla gaat apparatuur maken om te helpen bij de productie van een experimenteel vaccin tegen het coronavirus.
De fabrikant van elektrische auto's Tesla gaat apparatuur maken om te helpen bij de productie van een experimenteel vaccin tegen het coronavirus dat wordt ontwikkeld door de Duitse biotechnoloog CureVac. Het gaat om een soort mobiele ‘molecuulprinters’ die genetische informatie maken voor gebruik in een vaccin.

Het nieuws werd op Twitter aangekondigd door Tesla-topman Elon Musk die de printers omschreef als “minifabrieken voor RNA”, een soort molecuul dat sterkt lijkt op DNA. Die printers moeten dan naar verder afgelegen gebieden worden verstuurd om dat vaccin te produceren. De machines worden gebouwd bij een fabriek van Tesla in Duitsland.

CureVac zelf werkt aan een vaste productielocatie voor zijn experimentele vaccin waarmee miljarden doses geproduceerd zouden moeten worden. Vorige maand werd nog bekend dat de biotechnoloog begint met testen van dat middel op proefpersonen en de eerste resultaten worden dit najaar verwacht. Volgens CureVac kan het vaccin medio 2021 op de markt worden gebracht.

Lees ook:

Brugse apothekerszoon wil volgend jaar een coronavaccin op de markt brengen: “Onze eerste testresultaten zijn veelbelovend” (+)

De proefkonijnen die het coronavaccin gaan uittesten: “Aan de zijlijn blijven staan is niets voor mij” (+)
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Geert Tamsyn

    Dat noemt men dan ethisch verantwoord ondernemen.