Stichting tegen Kanker kent recordbedrag toe aan nieuwe wetenschappelijke projecten

Een cheque voor de Stichting tegen Kanker, archiefbeeld van de Warmste Week van Studio Brussel.
rv Een cheque voor de Stichting tegen Kanker, archiefbeeld van de Warmste Week van Studio Brussel.
De Stichting tegen Kanker heeft in 2018 een recordbedrag van 25 miljoen euro toegekend aan 75 wetenschappelijke projecten. Dat blijkt vandaag uit het jaarverslag.

De Stichting tegen Kanker lanceert elke 2 jaar een projectoproep voor wetenschappelijk onderzoek. Twee onafhankelijke jury's selecteren uit de aanvragen de meest veelbelovende projecten voor een 'wetenschappelijke grant' of beurs. 

Het aantal geselecteerde projecten gaat gestaag in stijgende lijn: in 2008 werden er 45 projecten geselecteerd. In 2018 ging het om 75 projecten en 25 miljoen euro, een bedrag dat gespreid kan zijn over meerdere jaren. Daarnaast financierde de Stichting in 2018 130 projecten om de levenskwaliteit van patiënten te verbeteren, voor een totaalbedrag van 2,5 miljoen euro. 

De Stichting tegen Kanker kende in 2018 in totaal 31,4 miljoen euro toe aan informatie en gezondheidspromotie, steun aan wetenschappelijk onderzoek en sociale ondersteuning. Het totale aantal donaties bedroeg 36,8 miljoen euro in 2018, waarvan 19,4 miljoen legaten waren.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Benny de Groot

  CBD receptoren bevinden zich van nature in ons lichaam. Wanneer cellen die moeten 'doodgaan' blijven level worden het slechte cellen wat kan resulteren in kanker. CBD, zonder enig schadelijk effect, vertelt deze cellen dat ze moeten 'doodgaan'. Het voorkomt niet enkel maar geneest vele types van kanker, volledig. Het kan dus best simpel gaan..

 • pierre De Smet

  Goede doelen steunen de onderzoeken , en pharma industrie verdiend eraan .

 • Wilfried Nys

  Stichting Alzheimer Onderzoek schenkt 2,5 miljoen aan onderzoek en geen kat kraait ernaar.

 • Jan Verstrepen

  Wetenschap en geneeskunde je kunt er niet genoeg in investeren.