Rode Kruis heeft dringend plasmadonoren nodig

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Er is een nijpend tekort aan plasmadonoren, daarom doet het Rode Kruis nu een oproep. Ook twee mama’s van wie de kinderen vaak plasma krijgen, doen die oproep. Zij brachten taart mee voor alle plasmadonoren in Gent en gaven ook zelf plasma.

Sofia, het dochtertje van Ellen Desmet heeft een auto-immuunziekte. Ze maakt zelf geen antistoffen aan en krijgt daarom plasma toegediend. Ook de zoontjes van Melanie Goethals hebben plasma nodig, daarom doet Melanie mee in een campagnefilmpje van het Rode Kruis. Haar zoontjes Aster en Ramses zien er nu heel gezond uit, en dat komt omdat ze wekelijks plasma toegediend krijgen.

De vraag naar plasma is gegroeid omdat ook het aantal behandelingen met plasma is gestegen. Afgelopen jaar zijn er zo’n 5% meer behandelingen geweest, dus is er nu ook 5% meer plasma nodig.

Concreet gaat het Rode Kruis op zoek naar 500 extra plasmadonaties.

Rode Kruis zoekt extra plasmadonoren
VTM Nieuws Rode Kruis zoekt extra plasmadonorenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.