Exclusief voor abonnees

Prinses Astrid heeft slaapproblemen, net als 10 procent van de Belgen. En dat is deels onze eigen fout

10 procent van de Belgen lijdt aan slapeloosheid, volgens professor en slaapexpert Johan Verbraecken (UZ Antwerpen).
Thinkstock 10 procent van de Belgen lijdt aan slapeloosheid, volgens professor en slaapexpert Johan Verbraecken (UZ Antwerpen).
Hebt u lekker geslapen afgelopen nacht? Of behoort u - net als prinses Astrid - tot die tien procent Belgen die aan slapeloosheid lijdt? "Slaapproblemen zijn typisch aan deze tijd. Bovendien gaan we zelf stevig in de fout", zeggen slaapexperts.

Fans van het koningshuis maken zich zorgen: prinses Astrid (55) is al tweeënhalve maand niet meer in het openbaar verschenen. Op 20 februari woonde ze nog een prijsuitreiking bij in het Brusselse Plaza Hotel, maar daarna bleef het stil. Nochtans is de zus van koning Filip - na ons vorstenpaar - een van de bezigste bijen van de koninklijke familie met vorig jaar 40 activiteiten op de agenda. Sinds het begin van 2018 zou ze er amper zes hebben vervuld. Volgens de Waalse krant 'Sudpresse' is dat niet zonder reden: de prinses zou kampen met ernstige slaapstoornissen. Nieuws dat het koninklijk paleis bevestigt. En ze is lang niet alleen.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lia Schuijt

  Waarom lezen we niet dat ze zoveel maanden betaald ziekteverlof heeft gekregen? Ow wat is handjes schudden en lintjes knippen zwaar. Ik wil graag eens ruilen mijn werk houdt ze geen week vol maar wij moeten wel door want anders na 1r dgn minder loon hè

 • Pieter De Ruyter

  De oorzaak ligt bij velen doordat ze werken op momenten dat ze in bed moeten liggen.Mijn slaapproblemen verdwenen de dag dat ik overstapte van ploegenarbeid naar dagwerk.

 • raymond dresen

  Ik heb ook een slaapstoornis (osas+cesas) en dat kan inderdaad uw leven overhoop halen. Hartritmestoornissen,hoge bloeddruk,hyperventilatie aanvallen,tinitus,angststoornissen. Het heeft mij m'n job gekost omdat ik ook met de vrachtwagen reed.

 • willy francq

  Als Astrid de enige is van de familie van onze Grote Leider, dan is dit loens. Misschien bij haar eens een DNA test doen??

 • ronny cockuyt

  Ja en dan nog wassen,plassen,strijken eten klaar maken de afwas doen,dweilen,wat is dat een lastige job. De meesten missen slaap door hun tokkelen tot laat in de nacht op de pc of smart phone,geraken oververmoeid,krijgen stress en kunnen dan niet gaan werken op kosten van de werkgever.