Onderzoek naar alzheimer krijgt ene opdoffer na de andere

EPA
Het alzheimer-onderzoek krijgt de ene opdoffer na de andere. Nu hebben ook het Britse farmabedrijf AstraZeneca en het Amerikaanse Eli Lilly de stekker uit hún studie getrokken. Een honderdtal Belgische patiënten ziet zo hun hoop op beterschap in rook opgaan.

De twee bedrijven deden testen met het geneesmiddel 'lanabecestat', maar de resultaten vielen behoorlijk tegen. En dus werd besloten niet langer te investeren in dit onderzoek. "We zijn enorm ontgoocheld voor de miljoenen mensen die lijden aan deze verwoestende ziekte", zegt Daniel Skovronsky van Eli Lilly. "De deelnemers aan de studie zijn we ontzettend dankbaar. We hopen dat ze toch zullen overwegen om te participeren aan ander alzheimer-onderzoek." In België namen een honderdtal patiënten deel aan deze studie.

Je hebt 26% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • raf peeters

    Zou het niet kunnen dat ze niet willen?.Ik zie het zo ,duizenden Alzheimer patienten hebben zorg en rusthuis nodig ,een geweldige commerce cru gezegd ,artsen ,verpleging ,zorg ,je wil niet weten wat een miljoenen ,misschien wel miljarden omzet er in die branche zit,idem Huntington patienten ,wel stel nu ze vinden een middel of pilletje die Alzheimer en Huntington de wereld uit helpt ,moet ik er nog een tekening bij maken,denk dat het vooral niet willen is.