Nieuwe ziekte tekenencefalitis nu ook in België?

ANP
De kans is groot dat België zijn eerste besmetting met tekenencefalitis (TBE) te pakken heeft. Dat is een virusziekte die door teken wordt overgedragen en kan leiden tot een ontsteking aan de hersenen of het hersenvlies. De besmetting kan sneller verlopen dan bij de bekendere ziekte van Lyme. Maar dat gebeurt wel uiterst zelden en sterfgevallen zijn er bijna niet.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gino Denil

    Het vele reizen en transport zorgt er voor dat we hier ook teken uit het zuiden en het Oostblok binnen krijgen. Alle teken zijn ook dragers van virussen, naast een aantal mogelijke ziekmakende bacteriën. Maar tegen de virussen van de streekeigen teken heeft de plaatselijke bevolking in de loop der tijden weerstand opgebouwd.

  • Patrick Goebel

    En hoe komt dat hier?

  • Gino Denil

    Waarschijnlijk al veel langer. Maar het duurt een hele tijd vooraleer ze dat hier durven toegeven. Er zijn er nog altijd veel die beweren dat een chronische Lyme aandoening niet bestaat.