Exclusief voor abonnees

Nieuw ‘supervaccin’ tegen griep wordt een neusspray

.
Thinkstock .
De griepprik van de toekomst is helemaal geen prik, maar een neusspray. En het middel beschermt niet zo halfslachtig als nu, maar tegen nagenoeg elk griepvirus dat je maar kunt bedenken. Ook zieken en ouderen, bij wie de huidige griepprik vaak niet goed aanslaat terwijl ze juist kwetsbaar zijn voor griep, zouden er volledig door beschermd worden.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lucas Theophiel

  Tegen wanneer te verkrijgen 2050 of zo ?

 • Marc LInden

  met dank aan de farma-industrie die indien nodig wel wat paniek zal maken, snoepreisje uitdelen aan dokters en zelfs ziektes op de markt kan brengen omdat hun verkoop maar zou blijven duren.

 • Jos Plessers

  Is dat wel goed,al die medicijnen?Vroeg of laat duikt er een superbacterie op waar niks tegen helpt en dat komt omdat de medische wereld steeds maar "winnaar"wil zijn.Beter de eenvoudige ziektes uitzieken en daar geen medicijnen tegen ontwikkelen

 • guido vangheluwe

  opgepast met neusspray je zou niet de eerste zijn die zijn reuk verliest