Exclusief voor abonnees

Moet de bureaustoel bij het grofvuil? Hoe (on)gezond zitten nu echt is

Claudie de Cleen

'Zitten is het nieuwe roken.' Is een zitvrije toekomst denkbaar? Of is het zitten onoverkomelijk verankerd in onze leefstijl en werkinrichting? Alle belangrijke en minder belangrijke feitjes rondom het zitvraagstuk verzameld. Op eigen risico te lezen vanuit bureaustoel of bank.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel De Keizer

  De 21e eeuw zal gekenmerkt worden als het tijdperk waarin vooruitgang achteruitgang werd en idioten alles wat goed was deskundig om zeep hielpen. Dixit ondergetekende 59-jarige oude (?) maar kerngezonde knar die in zijn leven nooit de lemmingen achterna liep maar eigenzinnig zijn boerenverstand gebruikte en probeerde te leven met volle teugen.

 • marie-claire de bosscher

  heb slechte rug en stoelen zijn een hel... eerst uittesten dus : gaan zitten en als rug meteen ontspant is dat al een goed teken; dan minstens 10 minuten blijven zitten, als er spanningen komen, ongemak enz, niet kopen... heb zo een kwartier midden in de winkel op een bureaustoel gezeten tot ik zeker was dat ie goed was; heb hem nu 1 jaar en is ok.

 • heiko werner

  Ik heb mijn bureau op een hoogte van 120 cm en een barkruk achtige stoel de niet kan wegrollen en voel mij goed daarbij, het is belangrijk dat je zelf de mogelijkheid hebt om te kiezen, maar deze mogelijkheid heb je enkel bij trendy werkomgevingen en zelden in de gewoon bedrijven en bureaus.

 • Delcroix Jean-Pierre

  Zwaar beroep?

 • Johan De Clercq

  Luister naar een ergonoom........