Mensen vroegen aan Kayla (30): "Ben je zwanger?" Er bleek iets totaal anders aan de hand

"Stop met frisdrank", vertelden dokter aan Kayla toen ze buikpijn had. Er bleek iets totaal anders aan de hand.
RV Facebook "Stop met frisdrank", vertelden dokter aan Kayla toen ze buikpijn had. Er bleek iets totaal anders aan de hand.
Kayla Rahn (30) had al een tijdje last van buikpijn. Kortademigheid, ook. Geleidelijk aan kwamen er kilootjes bij. "Stop met frisdrank drinken", vertelden dokters haar. Maar het hielp niet. Toen mensen haar kwamen vragen of ze zwanger was, ging ze naar het ziekenhuis. Er bleek iets totaal anders aan de hand.

Het was in september 2017 dat ze voor het eerst voelde dat er 'iets' was. "Ik had last van buikpijn en kon moeilijk ademen", vertelt Kayla. Ze bezocht een aantal dokters, die haar allen vertelden dat ze haar eetgewoonten moest aanpassen. "Ik was net overgestapt van een drukke baan naar een rustige kantoorjob. Ik dacht dat de kilo's er daarom bij kwamen. Ik probeerde om af te vallen, maar dat lukte niet." Er bleef gewicht bijkomen. Het leidde tot de meest gênante situaties. "Ben je zwanger?" vroegen mensen. "Ik probeerde het telkens weg te lachen, maar het was wel keer op keer een klap voor mijn zelfvertrouwen." Sommigen dachten dan ook dat er een tweeling zat aan te komen.

Haar gewicht bleef toenemen, de buikpijn ging niet weg, en het werd moeilijker om te bewegen. Zelfs haar kleren pasten niet meer. Omdat er geen oplossing kwam, nam Kayla's moeder het initiatief om naar spoedgevallen te gaan. Daar vertelden de artsen haar na een radiologisch onderzoek dat ze iets ontdekt hadden in haar onderbuik, dat verwijderd moest worden. "Ze wisten niet zeker wat het was, maar ze dachten wel dat het goedaardig was." Kayla moest de volgende dag meteen onder het mes.

(Lees hieronder verder)

Het bleek te gaan om een eierstokcyste van meer dan 20 kilogram.
RV Jackson Hospital Het bleek te gaan om een eierstokcyste van meer dan 20 kilogram.

Pas toen ze op intensive care van de operatie aan het bekomen was, kreeg ze te horen wat er écht aan de hand was. Het bleek te gaan om een eierstokcyste - een met vocht gevulde holte. Maar dan wel een van meer dan 20 kilo. Een gynaecoloog van het Jackson Hospital verklaarde dat het een van de grootste was die hij ooit zag. Cysten op de eierstok komen regelmatig voor bij vrouwen, maar zijn meestal ongevaarlijk. Ze komen en gaan zonder problemen te veroorzaken.

Bij Kayla was het toch niet helemaal ongevaarlijk. Omdat de cyste zò groot was, ging die druk veroorzaken op andere organen. Daarom werd ze na de operatie nog op intensive care gehouden, tot haar andere organen zachtjes weer 'op hun plaats' terechtkwamen. Sindsdien gaat het gelukkig goed met haar. De operatie vond plaats op 26 mei. Intussen weegt Kayla 34 kilo minder, en heeft ze weer een pak meer zelfvertrouwen. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • tallie kaur

  Heb hetzelfde meegemaakt … 5 verschillende gyneacologen … geen enkele kon antwoord geven; tot plots in st vincentius deinze, dr. Landuyt, spoedoperatie... was ook 28 jaar. Hij heeft mijn leven gered.

 • ann verheijen

  als je plots op een 8-tal maanden tijd, 30 kilo verdikt, is er geen enkele dokter die zich daar iets van aantrekt. sterker nog, ze WILLEN er zelfs niet over nadenken ! maar owee als je op diezelfde tijd 30 kilo vermagert, dan is het alle hens aan dek. vreemd toch ?

 • Gilles Standaert

  Ronald Polutnik als je te veel eet en je voedsel inname niet verbruikt, ga je dik worden. Velen beseffen ook niet dat ze gewoon verkeerd eten. Je denkt dat je gezond bezig bent en dan kom je plots tot de vaststelling dat dit niet het geval is. Geraffineerde bloem bv. is een grote boosdoener, zoek maar op.

 • Dominique Cox

  't Is niet altijd een ziekte of een kwaal waar men dik van kan worden. Er zijn talrijke medicamenten die dat ook doen. Erfelijkheid kan ook een steentje bijdragen op het gewicht. Inderdaad, mensen oordelen mag men niet doen.

 • Pasceline Dubois

  Zou beschaamd zijn voor die dokters ....