McDonald's wordt zuiniger met suiker, vet en zout en haalt cheeseburger uit Happy Meal

Happy Meal.
McDonald's Happy Meal.
 McDonald's haalt de cheeseburger uit zijn Happy Meal. Het kindermenu krijgt wereldwijd een flinke update om de hoeveelheid suiker, vet en zout terug te dringen en schrapt om die reden ook in België dit jaar de kaasburger als vaste menu-optie.

De fastfoodrestaurantketen staat wereldwijd onder druk om gezondere opties aan te bieden, vooral voor kinderen. Om die reden wil het bedrijf in alle 120 landen waar het actief is geleidelijk het mes zetten in de samenstelling van zijn Happy Meal.

Uiterlijk in 2022 moet minstens 50 procent van de Happy Meals in verschillende landen voldoen aan de nieuwe gezondheidseisen. Dat betekent dat ze maximaal zeshonderd calorieën bevatten. Van die calorieën mag niet meer dan 10 procent uit verzadigde vetten en 10 procent uit toegevoegde suikers komen. Ze mogen niet meer dan 650 milligram zout bevatten.

Om die reden verdwijnt de cheeseburger als vaste menu-optie, zo licht een woordvoerster toe. Verder verdwijnen ook Chocomel en Fristi als optie bij de Happy Meals. Buiten het menu om bestellen kan overigens nog wel.
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Thierry Vansweevelt

  Ze gaan er meer namaaksuiker aan toevoegen? Aka gewone suiker die nog moeilijker te verteren is?

 • Ramon Simon

  Ik vind die dingen niet ongezonder dan andere dingen, het gaat om hoe vaak je ongezond eet. Wat ik verafschuw zijn toegevoegde ingrediënten, om die reden kook ik altijd zelf. Als je puur vlees, broodje, frietjes en dergelijk hebt is fast food niet ongezond. En da tis het probleem, men kiept er van alles in, ik doe dat in mijn keuken ook niet en het is ook lekker.

 • Glenn Ohst

  Dan mogen ze hunne rommel houden als mijn kind een fristi wilt krijgt ze dat. Mensen beslissen zelf wat wel en wat niet die zaken moeten hun bezig houden met eten maken en voor de rest zwijgen.

 • Mario Tersago

  Ik denk dat McDo een beetje te laat is met zulke acties .. Andere ketens hun aanbod is beter, qua smaak en/of qua vet/suikergehalte. Ze zijn, imho, een beetje achter aan het hinken op de concurrentie.

 • lowie toussaint

  geen fristi maar wel cola? oke... logisch