Mama kan ogen niet geloven als ze ‘vampiertand’ ontdekt bij haar baby

RV/Facebook Tara O'Byrne
Baby Oscar, slechts 11 weken oud, was niet in zijn sas. Dat had zijn mama ook al door. Maar waarom hij zo veel huilde, dat wist ze niet. Tot ze vorige week op een ochtend plots een ‘vampiertand’ ontdekte. “We waren doodsbang”, zegt Tara. Geschokt trok de moeder met haar baby naar het ziekenhuis.

“Rond 7 uur ’s ochtends was hij aan het wenen”, vertelt mama Tara uit het Ierse Drogheda. “Ik geef hem dan zijn tutje, waarna hij doorgaans verder slaapt. Maar deze keer bleef hij maar huilen. Ik haalde hem uit zijn bedje. Toen ik hem eten wilde geven, ontdekte ik de vlijmscherpe tand. Die was in de loop van de nacht tevoorschijn gekomen.” Omdat ze schrik dat Oscar zijn tong of handjes zou verwonden, vertrok ze meteen naar het ziekenhuis.

De tand groeide erg vroeg, had een uitzonderlijke vorm en kwam tevoorschijn net achter de plaats waar normaal de voortanden moeten groeien.
RV De tand groeide erg vroeg, had een uitzonderlijke vorm en kwam tevoorschijn net achter de plaats waar normaal de voortanden moeten groeien.

“De dokters zeiden dat ze zoiets nooit eerder zagen”, zegt Tara. Dat bij een baby van 11 weken oud een tand groeit, is uitzonderlijk. De meeste kindjes krijgen pas tandjes als ze tussen zes maanden en één jaar oud zijn. Ook de vorm van de tand was uitzonderlijk, net als de plaats waar hij stond. 

De ‘draculatand’ kwam tevoorschijn net achter de plaats waar normaal zijn voortanden moeten groeien. “De dokter had eerder op die plek een cyste opgemerkt”, aldus Tara. “Hij zei dat we ons er geen zorgen over moesten maken. Maar nu weten we dus wat er aan de hand was.”

RV Facebook Tara O'Byrne

Na overleg met een aantal tandartsen werd de vlijmscherpe tand getrokken. Intussen kan het gezin er om lachen, zeker omdat dit gebeurde op nog geen twee weken voor Halloween. “Onze kleine Dracula”, lacht mama Tara. De tand houdt ze bij om later aan haar zoon te tonen.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hilde Eykens

  De dochter van mijn nicht is geboren met twee tanden en lang haar tot op haar poep, het haar hebben ze moeten kort knippen

 • Lucien Mertens

  Mama ziet ze vliegen...

 • Axel Marckx

  Als die dokter zijn enige reactie is : "dat heb ik nog nooit gezien", dan zou ik dringend naar een andere dokter uitkijken. Het menselijke gebit, of eerder de vorm van de menselijke schedel, evolueert zo snel dat alle kinderen wel tanden teveel lijken te hebben.

 • Philippe Vander Haeghen

  Leg het maar uit aan je man madamke :)

 • annette hermens

  het komt ook voor dat babies worden geboren met 2 tandjes .... die vallen naderhand vanzelf uit