Kankerpatiëntje (5) verontschuldigt zich voor hij sterft in armen van zijn mama

Mama Amber zegt dat Charlie (5) zich verontschuldigde kort vooraleer hij zachtjes insliep.
RV Facebook Mama Amber zegt dat Charlie (5) zich verontschuldigde kort vooraleer hij zachtjes insliep.
Charlie Proctor, een 5-jarige Britse jongen, heeft afgelopen weekend de strijd tegen kanker verloren. Net voor hij zachtjes insliep, excuseerde de jongen zich bij zijn mama. “Ik denk dat hij op een of andere manier het gevoel had dat hij in de weg zat. Mijn hart brak”, zegt mama Amber.

Charlie, uit Lancashire in Engeland, kreeg al in 2016 de diagnose van kanker. De jongen, die nog een jonger zusje heeft, had een zeldzame tumor en moest een levertransplantatie ondergaan. Maar zijn jonge lichaam bleek niet in staat om de verwoestende ziekte te verslaan. Afgelopen weekend verloor hij definitief de strijd. 

Zijn ouders, Amber Schofield en Ben Proctor brengen, brachten op Facebook verslag uit van Charlie’s gevecht tegen kanker. In een hartverscheurende post vertelde ze dat Charlie zijn laatste adem uitblies. “Hij viel vredig in slaap in mijn armen, met papa’s armen om ons heen gewikkeld”, schreef mama Amber. “De wereld heeft een ongelofelijke kleine jongen verloren.”

Ouders Amber Schofield en Ben Proctor met hun zoon Charlie.
RV Facebook Ouders Amber Schofield en Ben Proctor met hun zoon Charlie.

In een eerdere post, enkele uren voor zijn dood, vertelde ze dat Charlie haar aankeek en zei: ‘Het spijt me zo’. “Ik denk dat hij het gevoel had dat hij op een of andere manier in de weg zat. Mijn hart brak.” Ze schreef erbij dat het de laatste foto zou zijn die ze postte van haar zoon. “Zijn toestand verslechtert. En ik wil dat iedereen zich Charlie herinnert zoals hij was: brutaal, hilarisch, chagrijnig, ... maar op dit moment is hij niets meer van dit alles. Hij is droevig, moe, depressief. Geen kind zou de emoties moeten voelen die Charlie nu voelt. En geen ouder zou dit mogen meemaken. Dit is het pijnlijkste wat iemand ooit kan voelen.” 

In september hadden Amber en Ben het vreselijke nieuws te horen gekregen dat Charlie nog maar enkele weken te leven had. Het gezin wilde echter de hoop niet opgeven en probeerde via een inzamelactie geld op te halen voor een levensreddende operatie in oktober in de VS. Maar die actie moesten ze stopzetten omdat zijn toestand te snel achteruitging. 

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.55 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nicole Galens

  Zo een groot verdriet is erg sterkte mama en papa en familie rust zacht lief engeltje

 • Gustaaf Van Zolder

  Als je zoiets leest dan wordt al de rest gedegradeerd tot bijzaak.. RIP Charlie...

 • Christiane Baghus

  Zo pril, zo klein, zo'n groot verdriet ... Rust zacht klein engeltje xxx

 • david vervoort

  Er is geen god en als die toch bestond dan heeft die een zieke manier om te tonen :'(

 • Geert Talloen

  Waarom moet dit gebeuren?