Hangpubers krijgen rekening 10 jaar later gepresenteerd: obesitas piekt bij jongvolwassenen

Getty Images/Cultura RF
Pubers die de hele dag in de zetel hangen, worden daar niet meteen dik van, maar krijgen de rekening vaak pas 10 jaar later gepresenteerd. Waar de globale overgewichtcijfers voor België stabiel blijven, zitten die voor de jongste groep in de lift. "We zien nu het effect van een zittende levensstijl bij de jongere generatie."

Je hebt 13% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gaston FOUBERT

  Als ze moeten buiten spelen van de ouders nemen ze een verlengsnoer en spelen op de tuintafel..

 • Alex Millian

  Klopt haha! Ik ken zo een maat die altijd zat te gamen ook in zijn 20s, en die at wel wekelijks pizza's, burgers, pitta's enzo en die zij dat hij dat kon omdat hij nooit verdikte, nu is hij 32 en weegt die ineens 40kg meer dan toen en kan hij het niet meer kwijtspelen, die 40kg kwamen aan op maar 1 jaar.

 • Jim Baker

  Zal wel beteren straks allemaal met de fiets naar school of werk de kilokes gaan eraf vallen als sneeuw voor de zon, ook worden zij allemaal vegetarier gras gaan ze eten.

 • Michel Philippe

  Hangen in plaats van te studeren. Allemaal de schuld van de maatschappij. En dan klagen dat ze geen diploma en werk hebben.