Exclusief voor abonnees

Fabrikant van Pia's geneesmiddel reageert voor het eerst en verdedigt -ondanks winst van 11 miljard- hoge prijs: "Het lijkt alleen maar duur”

.
Photo News .
Voor het eerst sinds het land op zijn kop is gezet door de inzamelactie voor de zieke baby Pia reageert het farmabedrijf dat 1,9 miljoen euro vraagt voor het levensnoodzakelijke medicijn. In een gesprek met Het Laatste Nieuws zegt AveXis, een dochterbedrijf van Novartis, dat het de ophef begrijpt. “Die prijs stuit mensen tegen de borst, maar ze is wel correct en eigenlijk zeer kosteneffectief.”

Heel België vraagt het zich af: waarom kost Zolgensma in hemelsnaam 1,9 miljoen euro?

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
109 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marnick L'Eau

  @Marc Krol "Niemand zegt dat je het moet nemen" dit is letterlijk zeggen "betaal hun prijs, die ze maar willekeurig kiezen en zo hoog mogelijk leggen, of val dood"

 • Lucien Mertens

  Dit valt niet te verdedigen.

 • Guy Van den Brande

  dan moet je nog eens weten dat elke overheid mee heeft betaald om dit medicatie kunnen maken maar daar wordt geen enkel woord overgerept

 • Jan Boden

  Als 1 miljoen mensen in de bres moeten springen voor 1 spuit, dan lijkt het niet alleen duur maar dan is het ook gewoon duur.

 • valee frans

  1.9 miljoen voor sommige is dat niet veel maar voor heel veel mensen onberijkbaar