Erectieproblemen komen vaker voor bij mannen die korte passen nemen

John Cleese in Monty Pythons legendarische 'Ministry of Silly Walks'-sketch: duidelijk goed getrainde bekkenspieren en
screenshot YT John Cleese in Monty Pythons legendarische 'Ministry of Silly Walks'-sketch: duidelijk goed getrainde bekkenspieren en
Size does matter. Lengte zou dan toch belangrijk zijn. De lengte van je passen, welteverstaan. Mannen die met korte passen stappen, worden immers vaker geconfronteerd met erectiestoornissen, zo blijkt uit een nieuwe studie. 

Wetenschappers aan de universiteit van het Japanse Hirosaki stelden vast dat mannen die korte stappen nemen 40% meer kans lopen met erectieproblemen te kampen. De onderzoekers menen dat zwakke bekkenbodemspieren zowel de erectieproblemen als de korte stappen verklaren. Die bekkenbodemspieren controleren de bloedsomloop en helpen mannen een erectie aanhouden, maar spelen ook een rol bij het bewegingspatroon van de benen.

 Volgens de Japanse wetenschappers kan het oefenen van de bekkenbodemspieren voor een langere pas maar ook voor een flinkere jongeheer zorgen. “De sterkte en de soepelheid van de spieren van het bekken en van de benen zijn sleutelfactoren bij erectiestoornissen. We zagen dat mannen die met korte stappen lopen en hun voeten minder optillen 40% vaker erectiestoornissen hebben. De studie die het verband tussen de gang en erectiestoornissen van 324 mannen onderzocht, werd gepubliceerd in het vakblad Journal of Sexual Medicine. De oorzaken van erectiestoornissen kunnen psychologisch of fysiek zijn, gaande van stress en depressie tot aandoeningen die de bloedsomloop verstoren zoals hartkwalen en diabetes.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stan Belgi

  Klinkt zeker als een mogelijk probleem. Wat de meeste mensen niet weten is dat je bekkenbodem spier heel belangrijk is (oa rugproblemen en ouderdomsziekten) en je ook kunt trainen.

 • Catherine MISTIAEN

  Interessant artikel. Klinkt plausibel, en ik geloof het.

 • Daniel Collier

  Ik heb altijd kleine pasjes genomen dan ga ik nu grote nemen.

 • Loesje Vranken

  En die worden betaald voor zulke onozele dingen!! En nu maar observeren welke mannen grote passen nemen haha.

 • Rudo Van Leuven

  Gesnapt! Ik begin vanaf vandaag grote passen te nemen.