Exclusief voor abonnees

De slooptocht van het coronavirus in het lichaam: bijna geen orgaan blijft onberoerd

De corona-afdeling van het UZ Gent
Wannes Nimmegeers De corona-afdeling van het UZ Gent
Artsen en wetenschappers beginnen de slooptocht van het coronavirus in het lichaam te doorgronden en staan daarbij perplex van wat ze zien. Het neemt patiënten echt van kop tot teen te grazen. “Dit virus is compleet anders dan we tot nu toe hebben gezien.”

Je hebt 2% van dit artikel gelezen
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joan Lute

  Ik geloof absoluut dat een virus met groot gemak ons lichaam compleet kan ruïneren want elke schakel in ons lichaam kan andere schakels doen falen wanneer ze aangetast zijn. Door de ernst van heel deze pandemie te minimaliseren en de maatregelen naast je neer te leggen maak je jezelf tot het grootste gevaar voor de medemens. Had men de lockdown nog één maand volgehouden dan was de kans op een verslagen vijand heel reëel. Nu vrees ik tijdelijk inslapen virus met grote comeback na september.

 • Tony Vilters

  Ongelofelijk dat men alles wil open gooien. En het duurt nog vele jaren voor een duurzaam vaccin. In elk geval, alle horeca dicht houden.

 • Annie Vancauteren

  En als ge dat niet gelooft. Maken ze u iets anders wijs

 • William De Ruyck

  Àls dit correcte info is - dan is het zeker veel te vroeg om de nieuwe maatregelen toe te passen - Blijf in je kot , - is na dit artikel te lezen , de boodschap -

 • Johny Vermeiren

  Velen zouden dit artikel moeten lezen of eens een bezoekje aan IC moeten brengen! Het leven zal nooit meer hetzelfe zijn, hopelijk een vaccin voor iedereen!