Amerikaanse gezondheidssite: "Vagina is niet gender-inclusief, noem het voorgat"

Een vrouw loopt onder een grote regenboogvlag tijdens een Gay Pride Parade in Praag.
EPA Een vrouw loopt onder een grote regenboogvlag tijdens een Gay Pride Parade in Praag.
Bij seksuele voorlichting moeten we het niet langer hebben over 'vagina', dat woord is een te vrouwelijke en medische term. Het orgaan kan daarom beter 'gat aan de voorkant' worden genoemd. "Dat is een gender-inclusieve uitdrukking die ook tegemoet komt aan transseksuelen."

Dat stelt een in gender gespecialiseerde, Amerikaanse onderzoeker op de grote, medische website Healthline, gevestigd in San Francisco. Hij publiceert er een nieuwe 'LGBTQIA Safe Sex Guide'. LGBTQIA staat daarin voor lesbian, gay, bisexual, transgender, queer, intersex and asexual.

Volgens Mere Abrams volstaat het woord vagina niet meer omdat bijvoorbeeld transseksuelen zich niet herkennen in de vrouwelijke betekenis ervan. "In die kringen wordt de uitdrukking 'front hole' steeds populairder", schrijft hij in zijn gids. Het gebruik van die term leidt er ook toe dat voorlichters beter over safe sex kunnen praten met mensen van verschillende sekses, vindt de Amerikaan. "Het is onnauwkeurig om een penis uitsluitend als een mannelijk lichaamsdeel en een vulva alleen als een vrouwelijks lichaamsdeel te zien."

Op conservatieve blogs en op sociale media in de VS wordt de spot gedreven met Abrams en Healthline. Acteur James Woods op Twitter: "Het goede nieuws is dat 'asshole' nog steeds gebruikt kan worden voor de idioot die dit idee heeft bedacht..."
33 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • emiel wouters

  Toch moeilijk hoor. Waarom niet PIEP en POEP. klinkt toch veel leuker he. Zeg nu zelf, "ogenblik ik ga eens piepen of, ogenblik ik ga eens poepen". Toch mooi he. En als je ze alle twee moet doen. Ik ga eens piepen hoe ze aan het poepen zijn. Komt er in een zin zo uit. Niets beter dan dat.

 • Jan Moerentorf

  Klassiek probleem. Als je een redenering of systeem te consequent blijft doorvoeren wordt het op een bepaald moment absurd. Geldt dus ook voor het hele "gender equality" gedoe.

 • omer coeckelberghs

  wordt die daarvoor betaald?????

 • Ivon Merc

  Ik zie de lessen seksuele opvoeding al voor me "en dan gaat het voorkantuitsteeksel van de man in het voorgat van de vrouw..." Of mogen we man en vrouw ook niet meer zeggen?

 • boeken cops

  Hahaha en hoe noem je het gaatje in zijn hoofd ?