Exclusief voor abonnees

Als je man een vrouw wordt: "Ik hield van hem en hou nog steeds van haar"

Saskia Volkering en Rianne
Daniella van Bergen Saskia Volkering en Rianne
Drie jaar geleden veranderde Saskia Volkerings man Roberto in een vrouw: Rianne. Voor dit jaar staat nog een gezichtsoperatie op de planning, en dan is Rianne ‘af’. "Ik hield van hem, en ik hou nog steeds van haar."

Het waren Roberto’s karakteristieke gezicht, zijn dikke, zwarte haar en tatoeages waar ik meteen op viel toen ik hem 22 jaar geleden ontmoette. Vanaf het eerste moment voelde ik me veilig bij hem, vertrouwd.

Roberto en ik leerden elkaar kennen bij groepstherapie. Hij was zijn vrouw en kinderen kwijtgeraakt, zijn kostbaarste bezit. Dat was gebeurd doordat hij in een depressie was geraakt door medicijnen voor zijn transitie naar vrouw. De relatie met zijn vrouw bleek daar niet tegen bestand. De transitie was toen al stopgezet.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Berdine BERDINE JOOS

  Toch niet meer normaal.

 • Michaël Van Gansbeke

  De parallellen met het romeinse rijk net voor de val zijn treffend. Een in decadentie vervallen bevolking, slap en gendertwijfelend en invallen van horden vandalen die geen tegenstander hebben aan de tot watjes verworden mannelijke bevolking. Om dat in te zien moet je niet van de oudere generatie zijn.

 • kris deka

  Clement, je bent nog van de oude generatie ...

 • Gilbert Verschoore

  Wat een stichtend verhaal ? Mijn wijsheid kan niet meer volgen !

 • Leen Dewitte

  Liever aan deze betalen dan aan leegzakken!!!!!!