Exclusief voor abonnees

20 vragen en antwoorden over 1 miljoen virussen (en nee, corona is niet gevaarlijkste ooit)

Een foto van het coronavirus.
National Institute of Allergy and Infectious Diseases' Rocky Mountain Laboratories Een foto van het coronavirus.
Terwijl de planeet zo goed als plat ligt door het coronavirus doen ook vele andere virussen nog altijd hun vaak vernietigende werk op mens en dier. Zelfs als er tegen de huidige pandemie eindelijk een vaccin gevonden zal worden, begint het werk weer van vooraf aan: zoveel virussen liggen er nog op hun eigen uitbraak te loeren. De 20 allesomvattende vragen (en antwoorden) over virussen.

Je hebt 2% van dit artikel gelezen
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jeroen Peeters

  Ik vraag mij af of mensen die zich bij voorbeeld al 15 jaar inenten tegen griep meer weerstand hebben opgebouwd tegen corona?

 • Martin Amelynck

  Boeiend en verhelderend... bedankt!

 • Bob De Visser

  Wow , verhelderend en hoogst interessant . HLN lijkt de canvas toer wel op te gaan met dit soort intelligente en informatieve artikels . Meer van dat aub , geef die BV-roddels & weetjes maar aan de kat wat mij betreft :-) En vleermuizen uitroeien lees ik hier , zodat we kunnen worden opgegeten door de insecten zeker !

 • Nicholas Missinne

  Welk virus niet vermeld is is het HIV virus, tegen dit virus is heel moeilijk een vaccin te maken omdat het lichaam het niet als vijandig detecteert en geen antilichamen maakt. Gelukkig is het niet besmettelijk via de lucht of gewoon contact.

 • wim devos

  Waarom dan de vleermuizen niet uitroeien! We hebben ze voor niets nodig!