"Mag ik zelf nog uitmaken hoe ongezond ik wil leven?"

Roken, drinken en vlees eten, terwijl je weet dat dat ongezond is. Mag het?

Pieter van Eenoge
Hij rookt, drinkt, eet graag zout en weet dat dat ongezond is. Toch wil Nederlands journalist Marcel van Lieshout het recht hebben om zich doof te houden voor de missionarissen van de gezondheidscultuur.

Je hebt 3% van dit artikel gelezen
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mich lee

  Is zijn goed recht, en wat hij misschien kort meer kost aan de ziekteverzekering wordt gecompenseerd door minder lange zorg wegens ouderdom en pensioen.

 • Peet V gilst

  t sociale is dat we met zn allen voor elkaar zorgen , met alles !!! ik heb geen kinderen maar betaal wel belasting om aan de kinderwens te voldoen van een ander. Dit is 1 vd vele voorbeelden die je zou kunnen geven. Doe wat JIJ wil om gelukkig te zijn...

 • Celor Weityens

  Patrick Vandeputte, goed gezegd tenminste iemand met ‘gezond’ verstand.

 • Guy Duchesne

  Ach.... dood gaan moeten allemaal

 • Patrick Vandeputte

  Beste Pascal Devillé, dan moet de gemeenschap ook niet opdraaien voor de kosten als jij ooit ernstig of langdurig ziek wordt? Want het is niet zo dat enkel mensen die niet op hun voeding letten langdurig ziek kunnen worden. Sociaal betekent nog altijd voor (alle) anderen, niet alleen voor een gedeelte.