“Doorbraak” in onderzoek naar longziekte VS

AP
Amerikaanse onderzoekers melden een doorbraak in het onderzoek naar de mysterieuze longziekte die duizenden mensen heeft getroffen. In vloeistoffen uit de longen van 29 patiënten zijn sporen aangetroffen van vitamine E acetaat, meldt het Centrum voor Ziektebestrijding- en preventie (CDC).

Makers van illegale vapingvloeistoffen zouden vitamine E acetaat in hun producten gebruiken als een soort versnijdingsmiddel. Een CDC-functionaris zegt dat het middel ook in levensmiddelen en huidproducten zit en dan niet gevaarlijk is. Ze beklemtoont wel dat er een verschil is tussen het doorslikken en inademen van stoffen.

In de Verenigde Staten zijn zeker 39 mensen overleden aan de longaandoening, die in verband is gebracht met het roken van e-sigaretten. Meer dan 2000 personen zijn ziek geworden. 

Hoewel vitamine E acetaat is aangetroffen in alle 29 monsters, benadrukt het CDC dat verder onderzoek nodig is om een definitieve uitspraak te kunnen doen over de oorzaak van de longaandoening.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Davy Van Quickenborne

    Over die vitamine-e wordt al maanden door mij en anderen geroepen dat dat de oorzaak is. Hopelijk reageert het CDC wat sneller en beter als ze in de VS met een dodelijke epidemie of legionella te maken krijgen. Een aanvulling: Vitamine E-acetaat zal je alleen vinden in illegale THC cartridges omdat het de vloeistof dikker maakt en die dan kwalitatiever lijkt. Dit staat op de officiele CDC webstite, maar in dit artikel niets over de vinden.