Mag dat ene glaasje rode wijn echt niet meer?

Nieuwe grootschalige studie: elk glas te veel verkort ons leven met 30 minuten

Ook de oudste tweeling van Leuven, Jeanne en Marcella Schollaert, drinken nog elke dag hun glas wijn.
Vertommen Ook de oudste tweeling van Leuven, Jeanne en Marcella Schollaert, drinken nog elke dag hun glas wijn.
Elke dag een glas rode wijn, het beste medicijn? Neen, ook één glas schaadt onze gezondheid. Dat toont een nieuwe studie met 600.000 deelnemers. "Paniekvoetbal", zeggen Vlaamse experts. "Wie wil leven, wil dat aangenaam. En voor velen is dat mét een glaasje."

Zelfs onze huisarts durft het al eens te zeggen wanneer we voor hem plaatsnemen. Weer klagen we dat we niet goed slapen, dat we het te druk hebben, dat we vergaan van de stress en dat we ons weleens eenzaam voelen. Neen, een pilletje schrijft hij dit keer niet voor. Hoogstens wat rust én wat gouden raad: "Giet je 's avonds maar eens iets uit. Een glas rode wijn bijvoorbeeld. Wél goede wijn, hé. Je zal er beter van slapen. En zeg nu zelf: een glaasje is toch beter dan een slaappilletje?" 

Je hebt 18% van dit artikel gelezen
38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jos Teuwen

  Werkt de verzuring van onze maatschappij in de hand. Past goed bij onze politiekers!

 • PIETER ROGIERS

  Voeding is tegenwoordig een nieuwe religie geworden ... Veel te veel tijd en veel te veel luxe om zich daarmee bezig te houden in de huidige maatschappij!

 • Guy Van Becelaere

  Al deze studies worden bekostigt met belasting geld om deze bende aan een job te helpen via de politiek en om aan burgers pesten te doen opdoeken deze nutteloze instellingen komt dan de begroting ten goede

 • Christine Laevers

  Hier op het Franse platteland is er een uitdrukking en ik vertaal : 'Om kwart voor elf gaat de kast open en om kwart voor twaalf gaat ze terug dicht'. En het is hier ook zo. Gemiddelde ouderdomsleeftijd : ongeveer 80 jaar, denk ik. Verder gezonde lucht, rust, plezante mensen, groentetuin, veel fruit, eigen kippen enz. Hier bestaat dat leven nog.

 • danny buyse

  Door mijn te hoge cholesterol moet ik wat opletten maar alles laten vallen zal ik zeker niet doen. Ik wordt liever 75 jaar en geleefd te hebben dan 90 jaar en alleen maar te hebben bestaan