Lenteweer is alweer voorbij: meer regen op komst

ANP
Het is vanmiddag wisselend tot zwaarbewolkt met soms buien en later ook een kans op onweer. De wind waait zwak tot matig uit oost tot zuidoost. De maxima bedragen 17 tot 21 graden. Vanavond en -nacht komen eerst nog buien voor met kans op onweer. Later verschijnen er brede opklaringen vanuit Frankrijk en dan wordt het ook overwegend droog. De minima bedragen 8 graden op de Hoge Venen en 11 tot 14 graden in de andere streken.

Woensdag is er af en toe zon maar er ontstaan in de loop van de dag ook pittige buien, mogelijk met onweer. Er waait een zwakke zuidoostenwind. Aan de kust steekt een verkoelende zeebries op. De maxima gaan van 20 graden aan zee en in de Ardennen naar 22 tot 25 graden elders.

Donderdag vertoeven we nog in warme lucht. Het wordt zowat 23 graden. Vrijdag komt het kwik nog uit op zo'n graad of 19. Op beide dagen is er naast zon ook bewolking met enkele buien en een kans op onweer.

Het weekend verloopt op een bui na meestal droog met af en toe zon maar met gemiddeld 12 graden is het te koud voor de tijd van het jaar. Na het weekend wordt het enkele graden warmer.