Kwik schommelt hele weekend rond 30 graden

UNKNOWN

Het wordt vandaag opnieuw tropisch warm met maxima die gaan van 31 tot 35 graden. Aan de kust waar de wind uit zee waait wordt het zowat 25 graden. Plaatselijk komt een regen- of onweersbui voor. Er staat een zwakke zuidelijke wind.
 
Vanavond blijft het warm. Rond 20 uur is het aan zee zowat 22 graden, elders 25 tot 30 graden. Plaatselijk is er kans op onweer. Vrijdagnacht komen enkele lokale buien voor. De minima gaan van 14 tot 19 graden.

Mogelijke onweersbuien
Morgen is er veel zon. Later kan plaatselijk een onweersbui ontstaan die mogelijk hevig is. De temperatuur loopt op naar 25 graden vlak aan zee en naar waarden tussen 30 en 35 graden in het binnenland. Er waait een zwakke wind uit westelijke richtingen.
 
Zondag wordt het drukkend warm. In het binnenland schommelt het kwik rond 30 graden. Er zijn perioden met zon maar later kan plaatselijk een onweersbui ontstaan.
 
Maandag kunnen flinke buien met onweer voorkomen. Van dinsdag tot en met donderdag is er geregeld zon maar ook kans op een regen- of onweersbui. De middagtemperatuur schommelt dan rond 27 graden. (belga/ka)