Kunst uit de ruimte: NASA geeft adembenemende foto van Jupiter vrij

De planeet Jupiter, vastgelegd op de gevoelige plaat door de ruimtesonde Juno.
NASA De planeet Jupiter, vastgelegd op de gevoelige plaat door de ruimtesonde Juno.
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een prachtige foto vrijgegeven van de planeet Jupiter. Kunst uit de ruimte, want de afbeelding lijkt wel van de hand van schilder Vincent van Gogh. Toch is ze echt. 

De ruimtesonde Juno legde de atmosfeer van de grootste planeet van ons zonnestelsel vast op de gevoelige plaat. Het onbemande ruimtevaartuig deed er vijf jaar over om het hemellichaam te bereiken en voert nu een jaar lang observaties uit rond Jupiter.

Deze foto werd midden december vorig jaar genomen vanop een afstand van meer dan 13.000 kilometer van de planeet. In de rechterbovenhoek is de overgang van dag naar nacht te zien, legt NASA uit op haar website.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Anthony Vandooren

  100% fake foto... Er is nog nooit 1 foto getrokken van een planeet op deze manier. Is enkel een interpretatie gemaakt door die "wetenschappers"

 • Alex Bervoets

  Eduard: foto's nemen vanuit de ruimte is niet zo gemakkelijk als het lijkt: een ruimtecamera heeft last van de ruimtestraling en bovendien zien wij maar een klein deel van het lichtspectrum. Ruimtecamera's kunnen daarom ook andere golflengtes waarnemen (infrarood, ultraviolet enz...). Al die data moet nadien verwerkt worden tot een foto binnen ons zichtbaar spectrum.

 • Bob VERSCHUEREN

  WOOOOOW............zo mooi spijtig dat we nog zo ver niet zijn dat we het met eigen ogen kunnen gaan bewonderen @ Eduard Bedoel je dan dat deze foto er in het echt helemaal anders uit ziet ? Maw : heeft men er maar 'iets' van gemaakt om het mooi en spectaculair te laten lijken ?

 • Lisa Ridley

  De natuur is zó ontzettend mooi

 • Filip Desmedt

  Deze foto is genomen pas na het uitgieten van de Jupiler , eentje dat reeds lange tijd ergens verlaten op een schap gestaan heeft , daarom dat het schuim er wat donkerder uitziet .