Je kan nu begraven worden op de maan

THINKSTOCK
Net zoals een kapitein vaak een zeemansgraf wenst, willen sommige ruimtefanaten het heelal als hun unieke laatste rustplaats. Een 'ruimtegraf' is al een tijdje niet langer pure science fiction, want intussen zijn de gecremeerde resten van al meer dan 450 mensen de ruimte in geschoten. Maar tot nu toe zijn hun assen steeds volledig opgelost/opgebrand bij de terugval in de atmosfeer. En het is net daar waar de maan in het hele verhaaltje past. Moesten de assen landen op onze maan, dan blijven ze intact. Het bedrijf Elysium Space heeft daarom eerder deze maand officieel de 'lunar memorial service' gelanceerd. Ja, je kan nu dus ook begraven worden op de maan...

Er zit wel een belangrijk addertje onder het gras. Het in San Francisco gevestigde bedrijf Elysium Space kan enkel een klein deel van de gecremeerde resten naar de maan schieten (minder dan een gram) en welwillende spacefreaks kunnen dus niet letterlijk op de maan begraven worden - toch niet volledig. Slechts een deel zal voor altijd een plekje op de maan kunnen krijgen.

Maar dat heeft het bedrijf niet afgeschrikt om hun opvallende service op poten te zetten. "Het is een historische kans om je geliefde elke nacht te kunnen herdenken en eren door te kijken naar de wonderlijke verlichting van de maan", aldus Elysium. Hoeveel je daar dan voor moet neertellen? Het bedrijf rekent een slordige 11.950 dollar aan per 'begrafenis'.

Gegadigden kunnen vanaf nu in het gezelschap van geologist Eugene Shoemaker, wiens resten al in 1998 naar de maan werden gezonden, een uniek graf krijgen. Wie is geïnteresseerd in deze opvallende rariteit?

THINKSTOCK
THINKSTOCK