India probeert in 2020 opnieuw (zacht) te landen op de Maan

India probeert in 2020 opnieuw te landen op de Maan.
AFP India probeert in 2020 opnieuw te landen op de Maan.
India onderneemt in 2020 een nieuwe poging om zacht op de Maan te landen. Dit heeft de Hindustan Times vandaag uit regeringsbron gemeld.

In de zomer lanceerde New Delhi de Chandrayaan-2 missie naar de natuurlijke satelliet van de Aarde. Die bestond uit een "orbiter", een lander en een robotjeep. Maar de landing van die Vikram en Pragyan op de zuidelijke pool van het hemellichaam mislukte in september op het laatste nippertje. Daarmee werd het Aziatische land niet de vierde mogendheid ter wereld om een zachte landing te lukken.

Ruimtevaartminister Jitendra Singh weigerde tegenover de krant van een mislukking te gewagen. "Wij hebben er veel uit geleerd. Er is geen enkel land ter wereld dat bij zijn eerste poging is geslaagd.”

In 2020 probeert India opnieuw een lander en een robotjeep zacht te laten landen op de Maan, zei de minister. Volgens de Times of India zou de lancering voor november zijn gepland. Een "orbiter" is dit keer niet van de partij aangezien die van de Chandrayaan-2 het naar behoren doet. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eric Grosemans

  Catherine MISTIAEN, 50 jaar geleden was het eenvoudiger om de maanlanding effectief uit te voeren, dan ze te faken. Tegenwoordig is het net omgekeerd, fake is dagelijkse kost, daarom twijfelt de jeugd van tegenwoordig, ze zijn opgegroeid in een fake wereld.

 • Catherine MISTIAEN

  De jeugd van tegenwoordig, kan het niet geloven dat 50j geleden, de maanlanding effectief plaatsvond, return ticket!, met de technologie van een rekenmachientje. En nu, anno 2020 zo sputteren en prutsen?? Wel, eerlijk gezegd, nu begin ik er zélf (55+) aan te twijfelen: 50j geleden??

 • Jules Vermeers

  En dat terwijl het grootse deel van hun bevolking niet eens proper drinkwater heeft.

 • Roger Deprez

  Wat een land ze geven miljarden uit aan dat soort ondernemingen en miljoenen mensen creperen van de armoede.