Exclusief voor abonnees

In de race naar het vaccin duikt een cruciaal probleem op

Vaccinonderzoek in een lab aan de universiteit van Kopenhagen.
AFP Vaccinonderzoek in een lab aan de universiteit van Kopenhagen.
Over het nieuwe coronavirus Sars-CoV-2 is de wetenschap razendsnel veel te weten gekomen. Toch blijven er nog raadsels en onzekerheden. Daardoor duikt de race naar het vaccin bijvoorbeeld al een cruciaal probleem op. Wat weten we wel en wat weten we niet?

Je hebt 2% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Inge Simons

  10 jaar testen is er nodig. Dan wilt de staat het vaccin ons nog door de strot duwen! Maar wat met de nevenwerkingen? En met ik allemaal lees is het misschien nog niet effectief tegen corona!

 • Roger Vanopstal

  Ik krijg de indruk dat het virus door de natuur wordt ingezet tegen de overbevolking. Het heeft dus nog veel werk. Het zal niet verdwijnen de eerste tien jaar. Elk nadeel heeft zijn voordeel, geldt ook hier.

 • Ettenna Van Meervelde

  Ik sta zeker niet te springen om zo maar een vacinatie te nemen........ normaal moet alles jaren getest en uitgeprobeerd worden..Wat als na enige jaren blijkt dat de nevenwerking ook niet van de poes zijn ?

 • Mario Adams

  Reden te meer om geen vaccin te aanvaarden. Men weet niet wat de gevolgen zijn op termijn.

 • Lars Sudmann

  Hartelijk bedankt voor deze overzicht. Heel duidelijk en goed om alle studies te zien.