Hyperloop heeft eerste test met succes doorstaan

Hyperloop One slaagde er naar eigen zeggen in om een testvoertuig in een vacuüm voor vijf seconden boven rails te laten zweven met een snelheid tot 112 kilometer per uur.
afp Hyperloop One slaagde er naar eigen zeggen in om een testvoertuig in een vacuüm voor vijf seconden boven rails te laten zweven met een snelheid tot 112 kilometer per uur.
De Amerikaanse start-up Hyperloop One heeft zijn eerste grote test van zijn concept van een futuristische hogesnelheidstrein met succes afgerond. Dat heeft het bedrijf vandaag gemeld. De hyperloop moet het mogelijk maken passagiers over land grote afstanden te laten afleggen met snelheden van tot wel 1.200 kilometer per uur, door capsules in een bijna-vacuüm door een buis te laten zweven met magneten.

De test gebeurde al in mei in de Mojavewoestijn in de Amerikaanse staat Nevada. Hyperloop One slaagde er naar eigen zeggen in om een testvoertuig in een vacuüm voor vijf seconden boven rails te laten zweven met een snelheid tot 112 kilometer per uur. Nadat eerder het voortstuwingsmechanisme al was getest, was het nu de bedoeling om de motor, de vacuümpomp, de magnetische levitatie en de elektromagnetische rem te beproeven.

Hyperloop One kondigde vandaag ook aan een prototype van een capsule te hebben gebouwd. Het gevaarte heeft een lengte van 8,5 meter en bestaat uit aluminium en carbon.

afp2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Waesdana

    Binnenkort geen spoorlopers meer

  • Ka Ka

    Kleine stap voor mens, grote stap voor mensheid.. Dit is de toekomst voor transport.