Exclusief voor abonnees

Hittegolven geen uitzondering meer: moeten we in de toekomst anders gaan leven?

Klaas De Scheirder
Neem een klimaatrapport, spreek een klimaatexpert en allemaal hebben ze hetzelfde ‘advies’: “Hier wennen we maar beter aan.” De hitte doet ons puffen, het land stilvallen en terrassen leeg blijven. Moeten we in de toekomst anders gaan leven, wonen en werken? “De blauwdruk ligt in het zuiden”, zeggen experts.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Vantorre

  En nu, kerncentrales sluiten zoals Duitsland en meer broeikasgas uitstoten. Dieselauto's in snel tempo vervangen door benzineauto's met meer CO2 uitstoot tot gevolg. Als CO2 de echte boosdoener is doe je dit toch niet als regering. Dat we ons moeten aanpassen aan een veranderend klimaat staat als een paal boven water maar ons blauw betalen voor een CO2 vrije wereld is zelfkastijding.

 • Guy Snoeckx

  Inderdaad Ronny Meuris, ik merk dat ook. Ik denk dat mensen eerlijk gezegd moe-geïnformeerd zijn over dit topic, anderzijds zien dat verkiezingen niets opbrengen, en dat alles wat hier of in de wereld gebeurt zal leiden tot extra belastingen voor hun portemonnee. 3/4 van de eerste reacties op het klimaattopic worden herleidt tot steeds dezelfde drie : a) niet zagen en alles is normaal, b) oei weer geldklopperij en taxen, of... c) toch niets aan te doen want België is zo onbenullig en incompetent

 • Lowie VAN MEERVENNE

  Jef Pauwels, wij zijn veel in Portugal, nu juist terug van 3 maand aldaar, branden zijn er altijd geweest, de Bombeiros zijn er ook op geoefend, de reden waarom er veel bosbranden zijn, is de massale aanplanting van Eucalyptus bomen, groeien snel maar zijn ook heel droog en brandbaar. De meeste branden zijn ook door mensen aangestoken. De temperatuur in de Alentejo is in de zomer al heel lang 40 à 42 graden. Dus stop met alles op de klimaatopwarming te steken, en bezoek misschien eens Portugal,

 • ronny meuris

  Anders gaan leven Is één ding. Die klimaatontkenners overtuigen is wat anders. Nog nooit zoveel onzin gelezen als de laatste weken.

 • Dries Peeters

  Bosbranden ontstaan door weggegooide sigraretten of zon dat door stukken glas schijnt op het gras.