Het weer de komende dagen: bewolkt, maar droger

Thinkstock
Over het westen en zuidwesten van het land is het maandagmiddag vrijwel droog, maar overwegend bewolkt. Elders blijft het somber en regenachtig. Er waait een matige wind uit het noordwesten tot noorden. De maxima bedragen 9 graden in de Ardennen en 12 tot 15 graden elders.

Maandagavond kan het over het noordoosten en oosten nog lichtjes regenen. In de nacht van maandag op dinsdag is het vrijwel overal droog, maar het blijft zwaarbewolkt. De minima bedragen 6 tot 11 graden.

Dinsdag domineren wolkenvelden het weerbeeld, al kan de zon op enkele plaatsen een doorbraak forceren. In de Ardennen is tijdelijk wat lichte regen mogelijk. Elders blijft het vrijwel droog. Er staat een zwakke tot matige, aan zee een vrij krachtige noordwestenwind. De maxima bedragen 12 tot 16 graden. In de nacht van dinsdag op woensdag kan er wat lichte regen vallen.

Woensdagochtend is het eerst grijs met kans op wat lichte regen. De namiddag verloopt vrijwel droog met af en toe zon bij zowat 18 graden. Donderdag is er een afwisseling van zon en wolken. Op het einde van de dag is een lokale onweersbui mogelijk. Het wordt ongeveer 20 graden.

Van vrijdag tot en met het weekend is de atmosfeer onstabiel. Dit wil zeggen dat er vooral in de namiddag en avond enkele regen- en onweersbuien kunnen ontstaan. Voorts is er ook ruimte voor zon en het kwik schommelt rond een aangename 22 graden.