Het blijft zeer warm voor de tijd van het jaar

De temperaturen blijven zacht, maar de bewolking is spelbreker.
Kos De temperaturen blijven zacht, maar de bewolking is spelbreker.
Het is vanmiddag wisselend tot soms zwaarbewolkt met plaatselijk een beetje regen. Er waait een matige, aan zee soms een vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest, met maxima van 12 graden in de Ardennen en 14 tot 17 graden elders. Vanavond en in de komende nacht is er veel bewolking waaruit plaatselijk wat lichte regen kan vallen. De temperaturen zakken naar 8 tot 11 graden.

Morgen blijft het op de meeste plaatsen droog met wolkenvelden, maar ook de zon schijnt af en toe. Er waait een zwakke tot matige, aan zee een vrij krachtige zuidenwind. De maxima bedragen 13 graden in Hoog België en ongeveer 17 graden in de andere regio's.

Zacht maar bewolkt
Van vrijdag tot midden volgende week blijft het zeer zacht, maar meestal bewolkt met soms wat regen. De middagtemperatuur schommelt vrijdag en tijdens het weekend rond 19 graden. Tijdens de eerste helft van de volgende week wordt het overdag zowat 16 graden bij een sterk toenemende zuidwestenwind.

Het blijft dus zeer warm voor de tijd van het jaar: de normale maximumtemperatuur is rond deze tijd 11,3 graden, en ook 's nachts blijft het zeer zacht.