Heerlijk weekend in zicht: mogelijk zelfs tot 21 graden

THINKSTOCK
We krijgen opnieuw een zonnig en droog weekend, met temperaturen tot 19 graden. Op sommige plaatsen zou het kwik zelfs nog wat hoger kunnen klimmen! Ook begin volgende week blijft het relatief zacht, maar kan er soms wat regen vallen.

Droog en zonnig
Deze ochtend werd voor het eerst in dit najaar een negatieve temperatuur waargenomen. In Elsenborn daalde het kwik tot min 1,2 graden.

Deze middag is er droog en zonnig herfstweer. De koude en redelijk sterke wind van de vorige dagen ruimt plaats voor een zwakke tot matige wind uit oost tot noordoost en daardoor zal het opvallend aangenamer aanvoelen.

De maxima gaan van 16 tot 19 graden. Vanavond en vannacht is het vrijwel helder. Later kan plaatselijk een mistbank ontstaan. Minima: 1 tot 7 graden.

20 graden
Morgen schijnt de zon, maar soms verschijnen er ook wolkenvelden. De wind waait zwak uit zuidelijke richtingen. Maxima: 15 tot 19 graden. Op sommige plaatsen zouden we zelfs nog eens 20 graden of zelfs 21 graden kunnen halen. In de nacht van zaterdag op zondag is er kans op een bui in de regio ten zuiden van Samber en Maas

Na het optrekken van nevel en mist is het zondag rustig en droog met af en toe zon bij zowat 18 graden. Tijdens de eerste helft van volgende week is er meer bewolking waaruit soms regen valt. Overdag blijft het relatief zacht en 's nachts wordt het beduidend minder koud.