Gevoelstemperatuur laag door koude wind

Thinkstock
Het blijft vrijdagmiddag droog met wolkenvelden afgewisseld door zon. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige noordoostenwind. De maxima bedragen min 3 graden in de Ardennen tot plus 2 graden aan de kust. Door de schrale noordoostenwind voelt het veel kouder aan dan het in werkelijkheid is.

's Avonds en 's nachts blijft het droog met opklaringen en de wind neemt later in de nacht van het noorden uit langzaam wat in sterkte af. De temperaturen zakken tot min 2 graden aan de kust, min 4 in het centrum tot min 10 graden boven de besneeuwde Ardennen.

Zaterdag zijn er eerst nog opklaringen, maar vanuit het noorden neemt de bewolking al vrij snel toe. Later kan hieruit gedurende korte tijd wat lichte regen vallen. Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige, van noordoost naar noord tot noordwest krimpende wind. De maximumtemperaturen hangen rond het vriespunt in de Ardennen, in de andere regio's wordt het tot 5 graden.

Zondag en maandag is het wisselend tot zwaarbewolkt met tijdelijk kans op een licht buitje. Van dinsdag tot en met donderdag is het rustig en droog met vooral in de nacht en ochtend kans op mist. De middagtemperatuur schommelt rond 7 graden. 's Nachts kan het alleen in de Ardennen nog lichtjes vriezen.