Geniaal: drones planten 100.000 bomen per dagDrones van de Britse start-up BioCarbon Engineering gaan in september bomen planten in Myanmar. Met drones kan dat volgens de initiatiefnemers tien keer sneller dan met mensenhanden: zes drones kunnen 100.000 bomen per dag planten.

In de afgelopen jaren werden met hulp van Worldview International Foundation al 2,7 miljoen mangrovebomen geplant in de delta van de rivier Irrawaddy, op een oppervlakte van 750 hectare. Dit project krijgt nu hulp van de drones.

De drones van BioCarbon Engineering analyseren eerst het landschap en de bodem, en daarna wordt bepaald welke soorten bomen waar geplant worden. Vervolgens worden met een ander type drones de zaden geplant. Die worden in de bodem geïnjecteerd.

De start-up uit Oxford heeft het dronesysteem uitgetest in Groot-Brittannië en Australië. Behalve dat het een snelle methode belooft, bespaart het ook op kosten. Het planten met de drones zou maar 15 procent kosten van de traditionele plantmethodes met de hand.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • D vmoerbeke

  Groeien de zaden ook ???

 • Resist You

  Sociale achteruitging! Binnenkort allemaal basisloon.

 • Arofnogneu Van pluto

  Breng ze maar naar belgie. Hier is nog een heel wegennetwerk waar grotendeels geen bomen staan die de vervuilde lucht filteren. Hier in belgie is de groendienst niet in staat om zo een taak op zich te nemen. Deze vliegende robotjes zouden hun perfect kunnen vervangen voor die taak.

 • Tom Arlequeeuw

  Toppe artikel van jaar 2017!

 • Janneke Maan

  Dit is het soort nieuws waar we naar uitkijken, top!!!