Ga naar de mobiele website
^ Top

Ga mee op een reis door de toekomst: zo zullen aarde en mensheid de komende miljard jaar evolueren

Screenshot YouTube RealLifeLore
Hoe zien de wereld en de mensheid er over één miljard jaar uit? Het YouTubekanaal 'RealLifeLore' (RLL) wil een antwoord vinden op die vraag en probeert een realistische toekomstvoorspelling te doen. En wat leert ons dat? Er komt een tijd aan waar van rassen geen sprake meer zal zijn. En talen zoals we ze nu kennen, zullen niet meer bestaan. Ga mee op een reis door de toekomst.

Over 10.000 jaar voorspelt RLL een nieuwe milleniumbug, met computers die problemen hebben met de overgang naar een jaartal met vijf cijfers. Daarnaast zal de mensheid zo genetisch gemixt zijn, dat we geen specifieke rassen meer zullen kennen, zo voorspelt de video. Over 20.000 jaar zijn de talen die we nu kennen zo sterk geëvolueerd, dat er nog slechts één procent van de huidige woorden overblijft. De huidige talen worden dus volledig onherkenbaar.

Wat het effect van de opwarming van de aarde ook wordt, over 50.000 jaar zou er een nieuwe ijstijd komen, volgens de makers van het filmpje. Ook verdwijnen heel wat meren in Canada, net als de bekende Niagara Falls. Bovendien zullen we elk jaar een schrikkelseconde bij onze jaartelling moeten toevoegen. Over 100.000 jaar zal het sterrenstelsel er volledig anders uitzien dan vandaag. En zal de mensheid van planeet Mars een bewoonbare planeet hebben gemaakt.

Over 500.000 jaar is het erg waarschijnlijk dat de aarde geraakt is door een asteroïde van een kilometer diameter, tenzij de mensheid de impact van de asteroïde kan stoppen. Daar tegenover staat dat de meteorietkrater in het Amerikaanse Arizona over 950.000 jaar volledig geërodeerd en verdwenen is. En wie dacht dat we met vulkaan Eyjafjallajokull al wat gezien hadden, wacht beter nog een miljoen jaar. Want tegen die tijd is de kans groot dat de aarde een supervulkaanuitbarsting heeft ervaren, met een uitstoot van 3.200 kubieke meter assen (lees verder onder de afbeelding).

Screenshot YouTube RealLifeLore

Over twee miljoen jaar zal de bekende Grand Canyon tot een grote, weidse vallei geërodeerd zijn. Nog tegen dan zal de mensheid verschillende planeten gekoloniseerd hebben. Op die verschillende planeten zullen zich nieuwe mensachtige soorten ontwikkelen, die zich hebben aangepast aan de omstandigheden op die planeten.

Op onze aarde zal over zo'n 10 miljoen jaar een deel van het continent Afrika loskomen van de rest van het continent. Nog even later, over 50 miljoen jaar, zal de rest van Afrika opgeschoven zijn en de Middellandse Zee volledig overbrugd hebben. De botsing tussen Afrika en het Euro-Aziatische continent zal een nieuwe bergketen doen ontstaan, met mogelijk hogere bergen dan de Mount Everest (lees verder onder de afbeelding).

Screenshot YouTube RealLifeLore

Hawaï zal over 80 miljoen jaar volledig onder water verdwenen zijn, voorspellen de makers van het filmpje nog. En over 100 miljoen jaar zal de aarde vermoedelijk geraakt zijn door een asteroïde zo groot als die verantwoordelijk was voor de uitroeiing van de dinosaurussen (lees verder onder de afbeelding).

Screenshot YouTube RealLifeLore

Over 250 miljoen jaar zullen alle continenten op aarde opnieuw tegen elkaar aan liggen en één supercontinent vormen, zoals Pangea. Over 500 tot 600 miljoen jaar zal de aarde bedreigd worden door een uitbarsting van Gamma-stralen die de ozonlaag sterk zullen beschadigen, een grote bedreiging voor het leven op aarde. Nog verder in de toekomst, over zo'n 800 miljoen jaar, zal fotosynthese niet langer mogelijk zijn op aarde door het gebrek aan CO² (lees verder onder de afbeelding).

Screenshot YouTube RealLifeLore

Over één miljard jaar tenslotte zal de temperatuur op aarde zo fel zijn toegenomen tot een constante van zo'n 47 graden Celsius, waarna de oceanen op aarde langzaamaan zullen verdampen en leven helemaal onmogelijk wordt. Alleen in de buurt van de polen zal nog water te vinden zijn. Dat worden dan ook de twee laatste plaatsen met leven op aarde, zo eindigt de voorspelling.

Bekijk hier de volledige video van RealLifeLore:

Meer over18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Lydia Appelmans

  Veel fantasie die gast en volledig nutteloos.

 • Bob Nalyd

  De fantasie. Leuk maar ben er niks mee in dit huidige leven.

 • Jeroen Roelants

  Wat zeiden ze nu weer in de jaren 50 over eeuwwisseling?.. nog steeds geen vliegende auto's.. we zulle wel zien wat er op ons afkomt!:)

 • Gerrit Nuyens

  En als ge dat niet gelooft dan maken ze welaten iets anders wijs.We zullen al eens zien of dat we de 22 eeuw bestaan want zoals de mens nu bezig is ziet dat er niet goed uit.

 • Andrew Kriekels

  Ze kunnen het weer voor morgen nog niet eens voorspellen onze dappere wetenschappertjes.

Gesponsord

Meld een bug