Feest in regenboogland: heb jij ook een prachtexemplaar gespot?

Twitter Anita Brunsting
Het is vandaag – om VRT-weerman Frank Deboosere te citeren – “feest in regenboogland”. Met dank aan een prima herfstdag met buien en mooie opklaringen. Op Twitter delen verschillende mensen heerlijke kiekjes van (dubbele) regenbogen.

Hoe ontstaan regenbogen? “Als zonlicht invalt op een regenbui, wordt het zonlicht (dat wij als wit licht zien) in de regendruppels gebroken in verschillende kleuren”, zo schrijft Deboosere op zijn website. “Aan de achterzijde van elke druppel wordt het zonlicht weerkaatst. Daarna volgt nog een tweede breking.” In sommige gevallen ontstaat er een tweede regenboog, de bijregenboog. Die komt tot stand doordat er in de regendruppels een tweede weerkaatsing gebeurt. Een greep uit de regenbogen die verschillende Vlamingen vandaag konden spotten:
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.