Enorme asteroïde scheert vrijdag langs Aarde

De asteroïde met de naam '2014-YB35' beweegt zich met 37.000 kilometer per uur door de ruimte.
Kos De asteroïde met de naam '2014-YB35' beweegt zich met 37.000 kilometer per uur door de ruimte.
Een asteroïde met een diameter van een kilometer zal volgens NASA vrijdag relatief dicht langs de Aarde passeren. Het object met de naam '2014-YB35' beweegt zich aan 37.000 kilometer per uur door de ruimte. Hoewel het niet ongebruikelijk is dat kleine meteorieten langs de Aarde scheren, vormt de omvang van deze asteroïde een bedreiging. Een impact met de Aarde zou aardbevingen en tsunami's veroorzaken.

De asteroïde zal volgens berekeningen van het Near Earth Object programma van NASA op 4,5 miljoen kilometer van de Aarde passeren, een peulschil in astronomische verhoudingen. De asteroïde werd eind vorig jaar voor het eerst gespot en astronomen houden het deze week scherp in de gaten.

"Realistisch risico"
Experts waarschuwen dat het slechts een kwestie van tijd is vooraleer een asteroïde op de Aarde neerstort. Astronomieprofessor Bill Napier van de universiteit van Buckinghamshire verklaarde tegenover Express dat er "een zeer realistisch risico" is dat een komeet of asteroïde op Aarde neerstort. "In het geval van 2014-YB35 zou dat het voortbestaan van onze planeet bedreigen. Maar het zijn de kleinere en toch zeer schadelijke kometen en asteroïden waarover we ons zorgen moeten maken".
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels