Eindelijk regen na tropische dagen?

UNKNOWN
Naar goede traditie zal het op de nationale feestdag wellicht regenen. Over het oosten van het land is er zelfs kans op onweer. Koud wordt het echter niet: 21 graden aan zee, 24 in het binnenland en 28 graden in de Kempen. Er waait een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest. Ook vanavond blijft het zwaarbewolkt met een aantal buien.

's Nachts verschijnen er opklaringen vanuit het westen en het wordt dan ook zo goed als droog. De minima bedragen 12 tot 16 graden.

Donderdag: mogelijk een bui
Morgen wisselen zon en wolken elkaar af over het westen en midden van het land, plaatselijk is een bui niet uit te sluiten. Over het oosten domineert de bewolking en daar regent het ook af en toe. Er waait een zwakke zuid tot zuidwestenwind. De maxima zijn 20 graden aan zee en in de Ardennen en ongeveer 24 graden in het binnenland.
 
Vrijdag: Wisselvallig
Vrijdag staat wisselvallig weer op het programma met vaak veel bewolking en af en toe buien, mogelijk met onweer. Tijdens het weekend en begin volgende week zijn er zonnige perioden en slechts plaatselijk zou een bui kunnen voorkomen. De middagtemperatuur zal rond 21 graden schommelen. Na het weekend wordt het enkele graden warmer. (belga/edp)