Exclusief voor abonnees

Een rampenfilm, maar dan echt: bosbranden in Californië jagen opnieuw duizenden op de vlucht

Natuurbranden in Californië bedreigen nu ook rijke en beroemde inwoners van Los Angeles. Duizenden woningen in luxueuze wijken als Pacific Palisades en Brentwood dreigen ten prooi te vallen aan het vuur.
EPA Natuurbranden in Californië bedreigen nu ook rijke en beroemde inwoners van Los Angeles. Duizenden woningen in luxueuze wijken als Pacific Palisades en Brentwood dreigen ten prooi te vallen aan het vuur.
Californië gaat gebukt onder felle bosbranden. Voor velen betekent het dat ze na twee jaar opníeuw op de vlucht zijn voor vuur. Na het vorige inferno werd er nochtans actie ondernomen, maar dat lijken nu dus halve maatregelen te zijn geweest.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Yves Steenssens

    Waarom gaat onze vrt energie expert Luc Pauwels daar niet meten? - hij deed dat destijds hier boven op een schouw van brandende houtkachel - die houtkachel was grootste milieu zondaar , orakelde de man - ook in Scheveningen met hun jaarlijkse 50 m hoge brandende paletten stapel is hij niet gezien - die is goed voor 5.000 houtkachels dagen te laten branden.

  • guido vermeyen

    Er zit niets anders op wil men nog bossen hebben, er een "sprinklersysteem" aan te leggen, weliswaar een enorme investering en werk...maar bij de minste vonk kan het systeem al blussen, in afwachting van de grote middelen.Eventueel dat sprinklersysteem beperken tot risico gebied, waar moeilijk toegang is.