Duitse viroloog gelooft niet in tweede golf: “Wel in constante golf die hele tijd op en neer gaat”

AP
Viroloog Hendrik Streeck van de universiteit van Bonn gelooft niet dat er een tweede of zelfs derde golf van het nieuwe coronavirus aankomt, nu de eerste golf op een aantal plaatsen bedwongen lijkt. Dat zei hij in een interview met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine.

“Ik denk niet dat er een tweede of een derde golf komt”, verklaarde hij. “Ik denk dat we in een constante golf zitten. Een golf die de hele tijd op en neer gaat.”

Volgens de viroloog zijn er aanwijzingen dat het virus afhankelijk is van het weer. Hij verwacht dan ook dat er in de herfst meer infecties zullen opduiken.

Streeck roept ook op om een internationale interventiemacht op te zetten tegen het coronavirus. “We zien vandaag meer dan ooit de noodzaak om de Wereldgezondheidsorganisatie te versterken”, klinkt het. “Er zou een WHO-noodteam moeten zijn. Een eenheid die wereldwijd ingezet kan worden tegen het virus.”

Lees ook: Kaap van 10 miljoen wereldwijde coronabesmettingen overschreden: verscheidene landen voeren nieuwe lockdown in

Bekijk ook: Uitgelegd. Daarom zijn mondmaskers niét gevaarlijk

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carin Desmet

  Hoe verklaard hij dan waar grote uitbraken zijn in warme landen zoals Texas en Afrika waar het 35 graden min is nu ? ? Virus houd geen rekening met temperaturen.

 • Christine Laevers

  Dus een constante golf met pieken. Wie het juiste vaccin ontwikkelt, is de winner. Het zal dus nooit meer worden zoals voordien. Heeft Moeder Natuur gescoord of kennen de Chinezen dit virus al heel lang indoors ?

 • Marc Spandel

  Dit is de eerste 'normale' reactie van een viroloog. Inderdaad is covid-19 een griepvirus, en van een griepvirus hebben ik, en ontelbare andere ouderen door de jaren heen 'ervaren' dat dit in golven komt. Elk jaar opnieuw is er die griepperiode, elk jaar maakt griep dodelijke slachtoffers, en elk jaar is de meest kwetsbare groep, deze van de ouderlingen.

 • Rudy Van Daele

  WHO zit nu al met een teveel aan volk. Hou nu toch eens op met zulke geld verslindende instellingen uit te breiden.Het heeft geen nut.